Βιολογική υδροπονική καλλιέργεια

Βιολογική υδροπονική καλλιέργεια

Η βιολογική καλλιέργεια είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η βιολογική καλλιέργεια είναι, στην πραγματικότητα, η χρησιμοποίηση αειφόρων γεωργικών πρακτικών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε στο ίδιο υπόστρωμα ξανά και ξανά, να έχετε μια υγιή και πλούσια παραγωγή κάθε φορά, και όλα αυτά χωρίς να δημιουργείτε καμιά ζημιά είτε στο υπόστρωμα είτε στο περιβάλλον γενικότερα.

Βιολογικά έναντι χημικών/συμβατικών λιπασμάτων
   Τα χημικά λιπάσματα επικεντρώνονται μόνο στο να παρέχουν στα φυτά το φαγητό που χρειάζονται. Τα οργανικά λιπάσματα όχι μόνο ωφελούν τα φυτά, αλλά και τρία ακόμα επίπεδα ζωής, τα οποία είναι τα εξής:

  • Μεγάλα έντομα (σκουλήκια, πασχαλίτσες)
  • Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί
  • Ωφέλιμοι μύκητες (μυκόριζες)

   Η οργανική καλλιέργεια επικεντρώνεται στην διατήρηση της ζωής σε όλα τα επίπεδα, μέσα στο φυτό και σε σχέση με το φυτό, κατανοώντας όλες τις λεπτές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων και τα οφέλη που κάθε αλληλεπίδραση συντελεί.
Ένας καλλιεργητής θερμοκηπίου πιστεύει ότι τα συνολικά οφέλη για τα φυτά είναι μεγαλύτερα από οποιοδήποτε χημικό λίπασμα. Κάτι που ισχύει, διότι τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας γίνονται μεγαλύτερα, καλύτερα ανεπτυγμένα και δίνουν μεγαλύτερη παραγωγή.
Επιπλέον, τα βιολογικά προϊόντα έχουν καλύτερη γεύση και είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία από ότι το είδος καρπού που έχει αναπτυχθεί σε συμβατική καλλιέργεια.

Υδροπονική βιολογική καλλιέργεια

   Η υδροπονική καλλιέργεια με τη βιολογική μέθοδο συλλέγει όλα τα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας συν τα οφέλη του υδροπονικού συστήματος.

Μείγματα υποστρωμάτων

   Ένα καλό βιολογικό υπόστρωμα είναι ισορροπημένο και επωφελείται από όλα τα συστατικά του. Ένζυμα, φυτικές ορμόνες, χουμικά και φουλβικά οξέα, ιχνοστοιχεία, πρωτογενή και δευτερογενή θρεπτικά στοιχεία πρέπει να αντιπροσωπεύονται.
Όταν ξεκινάτε μία καλλιέργεια πρέπει είτε να προμηθευτείτε ένα υπόστρωμα είτε, εάν θέλετε, να πειραματιστείτε πάνω σε δικές σας προσμίξεις ή παραλλαγές. Για να φτιάξετε ένα καλό υπόστρωμα που θα είναι ωφέλιμο για τα φυτά σας θα χρειαστεί να γνωρίζετε τι οφέλη φέρνει κάθε λίπασμα και εδαφικό πρόσθετο στο συνολικό μείγμα και πως αυτό συνδέεται με τις ανάγκες που έχουν τα φυτά σας.

Συμβουλές για την βιολογική θρέψη

   Τα φυτά χρειάζονται αλλαγή των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουν με το πέρασμα του χρόνου. Χρησιμοποιούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά καθώς μεγαλώνουν και θέλουν διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία για τα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.
Όταν τα φυτά μεγαλώνουν σε δοχεία, μπορείτε να τους προσφέρετε θρεπτικά συστατικά προετοιμάζοντας καινούριο μείγμα και απλά μεταφυτεύοντάς τα σε αυτό. Κάθε δύο εβδομάδες, θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε λίγο μεγαλύτερο δοχείο με φρέσκα θρεπτικά συστατικά. Ο μόνος τρόπος για να φτιάξει κάποιος το δικό του υπόστρωμα είναι να μάθει τις ακριβείς θρεπτικές απαιτήσεις του φυτού που θα καλλιεργήσει, κατά τη διάρκεια του κάθε σταδίου του.
Όταν τοποθετείτε το φυτό σε καινούριο υπόστρωμα μπορείτε να το αρδεύετε για πάνω από δύο εβδομάδες με νερό βρύσης διότι το υπόστρωμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του φυτού για αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλάνο θρέψης.

Copyright © 2021 Aeroponic.gr - All rights reserved.