Η εγκατάσταση εξαερισμού

Η εγκατάσταση εξαερισμού

Όπως ένας καλός σχεδιασμός κήπου, έτσι και μία εξίσου καλή εγκατάσταση εξαερισμού μπορεί να αναλυθεί σε μερικά εύκολα βήματα. Ο σκοπός του εξαερισμού είναι να:

  • Διεκπεραιώνει την εργασία όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
  • Λειτουργεί με όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές για την αποφυγή φθορών και θορύβου.
  • Τραβάει φρέσκο κρύο αέρα από το κάτω μέρος της καλλιέργειας.
  • Εξαερίζει ζεστό χρησιμοποιημένο αέρα από την οροφή.

Η λειτουργία του εξαερισμού

   Είναι αρκετά εύκολο να καθορίσετε που θα απάγετε τον ζεστό αέρα και μετά να σχεδιάσετε τον κήπο, έτσι ώστε ο φωτισμός ανάπτυξης του κήπου να είναι κοντά. Εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 6 μέτρα, φροντίστε ο ανεμιστήρας στην εγκατάσταση εξαερισμού να μπορεί να διαχειριστεί την επιπλέον ζέστη. Προσπαθήστε το σημείο εξαγωγής του αέρα να είναι τοποθετημένο κατά μήκος του φωτισμού.

Η κίνηση του αέρα

   Είναι κανόνας ότι ο αέρας όταν θερμανθεί ανυψώνεται. Έτσι θα απάγεται πολύ περισσότερη θερμότητα από τον κήπο εγκαθιστώντας την εξαέρωση κοντά στην οροφή. Αυτό αυτόματα δημιουργεί έναν μηχανισμό όμοιο με σκούπα, που τραβάει κρύο, φρέσκο αέρα μέσα στο χώρο της καλλιέργειας.
Η επιπλέον χρήση ανεμιστήρα ταλάντωσης τοποθετημένου στο πάτωμα γίνεται ώστε να πραγματοποιείται η μετακίνηση του δροσερού, φρέσκου αέρα ανάμεσα από τα φυτά και προς τον εξαερισμό.
Οι ανεμιστήρες είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί στο να τραβάνε αέρα παρά στο να διώχνουν. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, ο ανεμιστήρας εξαερισμού συνήθως τοποθετείται ακριβώς στο σημείο του εξαερισμού. Από εκεί θα ρουφάει αέρα μέσω της εγκατάστασης εξαερισμού και θα το διοχετεύει έξω από την περιοχή της καλλιέργειας.

Παραδείγματα

  Εάν ο χώρος σας είναι πολύ περιορισμένος,  μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαερισμού έξω από την περιοχή της καλλιέργειας. Κρατώντας ένα μέρος της εγκατάστασης εκτός χώρου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα εκεί που επιθυμείτε.

Αυτό είναι ένα ιδανικό σύστημα εξαερισμού. Το τμήμα της εγκατάστασης που βρίσκεται μέσα στον κήπο έχει τοποθετηθεί ψηλά ώστε να εγκλωβίζει τον θερμότερο αέρα. Το σύστημα εξαερισμού είναι σε ευθεία γραμμή (όχι στροφές) και μικρό σε μήκος. Εάν έχετε φίλτρο άνθρακα, απλά μην το λαμβάνετε υπόψη σας στη φωτογραφία. Εάν δεν μπορείτε να προσαρμόσετε το φίλτρο άνθρακα στην οροφή, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε μέσα στο χώρο.

Τα παραδείγματα φαίνονται να λειτουργούν με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο άνθρακα, αυτά τα παραδείγματα θα λειτουργούν εξίσου καλά με ανεμιστήρες κλωβούς.

Copyright © 2021 Aeroponic.gr - All rights reserved.