Οδηγίες για να …καείτε με επιτυχία!!! Καλλιεργήστε τώρα chilli peppers!

Οδηγίες για να …καείτε με επιτυχία!!! Καλλιεργήστε τώρα chilli peppers!

Στην αρχή θέλουν χρόνο!

Καλό θα ήταν να αρχίσετε να μεγαλώνετε τα φυτά σας σε εσωτερικό χώρο για λίγες εβδομάδες ( 8-12 εβδομάδες) πριν τα μεταφέρετε σε εξωτερικό χώρο. Διατηρήστε το χώμα και τα νεαρά φυτά συνεχώς υγρά, χωρίς υπερβολές στο νερό. Κρατήστε τα ζεστά (26-30 ℃ είναι το ιδανικό) και σε ηλιόλουστο μέρος. Όταν δεν έχει κρύο μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά στον κήπο σας ή σε επιλεγμένο σημείο. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία, καθώς οι πιπεριές τσίλι ΑΓΑΠΟΥΝ τον ήλιο. Ανακατέψτε με οργανικό λίπασμα για να γίνει το έδαφος εύφορο και υγρό.

Δώστε τους χώρο!

Τοποθετήστε τα φυτά πιπεριάς τσίλι σε απόσταση 40 με 90 εκατοστά και περίπου 60 με 90 εκατοστά πόδια μεταξύ των σειρών. Τα φυτά τελικά θα αυξηθούν σε ύψος σχεδόν 1 μέτρο. Νερό! Διατηρήστε το έδαφος συνεχώς υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Οι πιπεριές τσίλι αγαπούν το νερό όσο αγαπούν τον ήλιο, αλλά δεν θέλετε να κατακλύσετε τα φυτά ή να διατρέχετε τον κίνδυνο σήψης. Ποτίστε κάθε δεύτερη ή κάθε τρίτη ημέρα. Συμπεριλάβετε ένα καλό λίπασμα. Διατηρήστε καθαρό από ζιζάνια τον κήπο σας. Δεν θέλετε δυσάρεστα ζιζάνια να κλέβουν το νερό από τις πιπεριές σας.

Καλό χώμα υπόστρωμα!

Επιλέξτε ένα μείγμα καλής ποιότητας εδάφους ή χώμα για καλλιέργεια πιπεριάς που επιτρέπει καλή αποστράγγιση. Προσθέστε λίπασμα ή κοπριά πριν από τη φύτευση, αν επιθυμείτε.

Πότισμα

Όπως συμβαίνει με τις πιπεριές τσίλι γενικά, διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά μην το παρακάνετε. Για φυτά πιπεριάς σε γλάστρες ή δοχεία, μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς. Όταν οι πιπεριές αρχίσουν να μεγαλώνουν, μειώστε λίγο το πότισμα, αλλά και πάλι, μην αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει.

Copyright © 2021 Aeroponic.gr - All rights reserved.